No Image

Sands End Arts & Community Centre / Mae Architects

February 16, 2021 Paula Pintos 0

Enhancing the social and leisure offer in the local area, Mæ’s completion of the Sands End Arts and Community Centre in Fulham will be a welcome addition to the local community. Sited beside the Clancarty Lodge in the northwestern corner of South Park, the centre caters to a wide range of users; providing a café alongside spaces for social and educational functions, clubs, and events. With a view to ensuring long term viability, dedicated nursery facilities have also been included in the scheme. 

No Image

Arts Center nOna / dmvA

February 11, 2021 Andreas Luco 0

About twenty years ago arts center nOna in Mechelen suffered from a lack of space. The existing Art-deco theatre hall had its limits and was no longer sufficient in terms of flexibility. In 1999 they had the idea to build a second theatre hall on the adjacent printing business site. In the meantime, the printing factory was transformed into three temporary rehearsal rooms for artists in need, called nOva. In 2016 the actual renovation and building of the extension of arts centre nOna started. The project fits in the urban planning of the city of Mechelen to boost the cultural axis between the Grand Place and the congress center Lamot. The site is situated in the middle of a block with a medieval alley that literally separates the new and old site. The new extension got embedded in the urban fabric by the succession of interior and exterior rooms with their own materiality and atmosphere.

No Image

VanDusen Botanical Garden Visitor Centre / Perkins&Will

February 10, 2021 Valeria Silva 0

When visitorship to the VanDusen Botanical Garden began to decline in the early 2000s, the Vancouver Botanical Gardens Association and the Vancouver Parks Board embarked on a search for a way to revitalize interest in VanDusen as a destination. They realized that a new facility was needed—one that could attract visitors locally while elevating the garden’s profile internationally.

No Image

Visitor Center in Skomakerdiket Lake / Fløyen / SAAHA

February 9, 2021 Pilar Caballero 0

SAAHA’s winning competition design for a Visitor Center at Mt. Fløyen in Bergen, aims to facilitate the use of this popular mountain landscape for children, youth, hikers and tourists. With its undulating movement, the pavilion leads the visitor from the gravel road around the lake to the walkways through the surrounding mountains.

No Image

Hylla Cloud Nature Experience Center / gad

January 27, 2021 Collin Chen 0

Hylla Cloud Nature Experience Center, also known as the “Red House”, is located on the gentle slope of Yanjiao Village, Baisha Town, Lijiang, Yunnan Province. It is a natural living scene experience place in Hylla Land. On one side, it looks up at the snow-capped mountains and glaciers, on another side; it overlooks the village and countryside. Except for one side of the countryside, the other three sides are closely surrounded by the complete canopy line extending from Mount Zhishan. In front of the project, there are lawns, water pools, and trees, high and low, successively arranged; behind the house is a natural canal, across the water from the main building of the hotel. In this specific site, the architect uses his own unique interpretation of the “local”, not restricted to the existing experience and the public label, which have caused a “casual” building to break through the ground.

No Image

Visitor Center of Duna-Ipoly National Park / Építész Stúdió

January 17, 2021 Valeria Silva 0

Territories of the Danube-Ipoly National Park (DINP) encompassing mountains, river valleys and plains spread out also in the vicinity of Budapest. DINP opened a new visitor center in Pilisszentiván, near the center of the settlement.. The task was to provide a solution considering the natural fit into a residential village area and the function of a characteristic public facility. As a concept of extension, a new skin of wooden slat structure frames the extant white plastered core.

No Image

New Shoots Children’s Centre / Collingridge and Smith Architects

January 6, 2021 Valeria Silva 0

Given the hospitable climate of Kerikeri, we wanted the centre to be a reflection of the environment and for children to interact with this in a more natural way. The building is therefore split into four pavilions covering a large area of 700m2 each housing varying age groups of children, sheltered by a large soaring roof form which ties the pavilions together and allows for movement between these undercover, but not enclosed.

No Image

House of Grain / Reiulf Ramstad Arkitekter

December 22, 2020 Paula Pintos 0

The Jutland region, with its diversity of landscapes and long history, is in many ways the most continental region in Denmark. Hjørring has some of the oldest traces of settlements nationally and an established cultural landscape. The Kornets Hus – or grain house, is the realisation of a new centre for the dissemination of the region’s rich food and farming culture.