No Image

Loft in Marvila / RA+TR arquitectos

January 27, 2021 Andreas Luco 0

The intervention is in a two-storey building in which the ground floor was a former wine warehouse and the upper floor contained two apartments. The advanced state of dilapidation the existing structure found itself in made complete demolition of the interior and the roof necessary.

No Image

Gaston Loft / Biombo Architects

December 19, 2020 Andreas Luco 0

This loft is built on an area of 100 m2 (4 are). It has a storage, 1 loft bedroom on the 1st floor, 1 bathroom, kitchen and living room on the ground floor, as well as a private pool and a garden. The main concept used in designing the loft is iron structures, rendering cement, and natural wood, gives a industrial touch balanced with warm features. For the expose structure, we using HEB iron beams and columns. All walls are made of polish cement with uneven texture.

No Image

Loft Chartier / Studiocolnaghi

December 6, 2020 Andreas Luco 0

Loft Chartier is a small well-located apartment. It is designed to host a young couple during weekends, so its main purporse is to be as practical as beautiful. The apartment itself has some qualities, like a corner window and a concrete slab. So, those were importante tools to compose the interior design. In order to contrast to the brutalist aspect of the apartament, we design a wood ceilling in the main entrance. So, this element also appear as a wall pannel which hides a door.

No Image

RCB Loft / Ápiron

November 29, 2020 Valeria Silva 0

The Loft RCB, arises from the need of a young client who was looking for a new space to live. The land was the first starting point for the design of the house, a rectangular land measuring 11.00 by 20.00 meters with a front facing north. With limited space to work, it is proposed to create a first courtyard, to which the spaces on the ground floor and the second floor would be articulated, so that all the elements of our architectural program can enjoy this small green space, providing them with cross ventilation and natural light, with the help of a second backyard.

No Image

His Loft / Kevin Veenhuizen Architects

October 30, 2020 Pilar Caballero 0

His loft is designed in the Top-Up building in Amsterdam-Noord. The beautiful casco, built according to the ‘’open building’’ idea, immediately called for a specific atmosphere. The simplicity of the available materials – concrete slabs and ceiling held together by massive timber columns – and the glazed facade brought up the strong spatial concept of the loft.

No Image

Avenida Novas Loft / João Tiago Aguiar Arquitectos

September 11, 2020 Pilar Caballero 0

An old printing office, in Avenidas Novas, Lisbon, has been transformed into a loft due to a total renovation, illustrating how carefully designed spatial aesthetic solutions can dignify a prior decaying and gloomy space. Vacant for the last 15 years, the space, although with remarkably high ceilings, had lack of natural lighting and ventilation, being this one of the major architectural modifications needed to infuse brightness and intensity into the loft.

No Image

Hayloft / loft buro

September 3, 2020 Andreas Luco 0

Hayloft is not only a dwelling. It’s a cocktail restaurant, experimental kitchen, bar counter, exposition, showroom, DJ place, and a friendly atmosphere both for kin and a great many friends. Hayloft space was found as a derelict commercial uninhabitable building, with a potential for creating a truly exciting loft.

No Image

This Home Office Has A Loft Bedroom So It Can Also Be Used As A Guest Suite

August 3, 2020 Erin 0

Davey McEathron Architecture has designed a home office and guest suite as part of an overall house project in Wilshire Woods, a historic neighborhood in Austin, Texas. The home office, which is used as writer’s studio, is connected to the main house via a covered dogtrot, allowing the home owner to separate their workspace. A […]

No Image

Simpatia Apartment / Lez Arquitetura

July 13, 2020 Andreas Luco 0

The “Sympathy Apartment” is a 44m² duplex located in Brasília, Brazil. The owners are a friendly and receptive young couple who love to cook and gather friends at home. They asked us to rethink the apartment’s spaces to fit all the equipment and furniture they wished to have. Ampleness and integration are the words that describe the new home. In the original design, the mezzanine occupied half of the upper floor. We decided to extend it to the end, increasing its area and leaving the lower floor entirely for social use. Through the proposed integration between the floors, the project optimizes and proposes different uses for each one. The choice of timeless materials and colors such as wood, gray and fendi tones provide a warm and pleasant atmosphere. In addition, they unify the language adopted in the apartment.

No Image

Nova York Apartment / FCstudio

July 4, 2020 Andreas Luco 0

The New York Apartment´s project, located in the city of São Paulo – Brazil, is the result of a creative process that took into account important conditions. The family, consisting of a couple and two young daughters, before moving to this apartment, lived in the Netherlands for 8 years. Thus, constant references to Dutch culture and design permeated the composition process, so that the family would continue to identify with its own home. In addition, we considered the specific logistics of the four residents’ routine, categorizing the spaces according to the real needs of each one. Exclusive suites, one office and a playroom arose because of that.