No Image

Qinglian Garden / July Cooperative Company

April 3, 2021 Collin Chen 0

Qinglian Garden is located within a private property in Haiyan county, Zhejiang province. Within the enclosed property wall, the bespoke architecture design is composed of three buildings which are the main house, restaurant,and library, along with parking spaces at the rear of the property. The design scope includes outdoor space on the first floor and a courtyard at the lower level. The design philosophy is to construct a nature-resembling landscape while minimizing artificial traces. In the modern society, people are surrounded by man-made environments most of the time. One should take command of the objects around them, instead of being subservient to the environment. Therefore, designers wish to create a unique space where time will follow the rhythm of nature, uninterrupted by human activities.

No Image

The Bobrowisko Nature Eenclave / 55Architekci

February 7, 2021 Hana Abdel 0

The “Bobrowisko” project was created to make unique space – the area of ​​a former gravel pit, transformed by natural succession – accessible. The concept of the footbridge located above the beaver lodges, together with two observation structures, is a response to the noticeable scarcity of public places in suburban areas, on the border of urbanization, immersed in attractive landscapes, available to both residents and visitors, walkers, people less abled and disabled and families with small children.

No Image

Sunbow Financial Center / ASPECT Studios

February 5, 2021 罗靖琳 - Jinglin Luo 0

Overview
A unified response, for the new office community, that was flexible and adaptive to mitigate the many unsightly constraints. The layered shifting frames rise, fall and adapt playfully throughout the site to alleviate, conceal and simultaneously embrace these constraints while accommodating trees, shrubs and significant soil build up upon the basement structure. The design team wanted to augment access to plants and greenery, enrich the everyday lives of the users, and meanwhile provide a space for social interactions and flexibility for future operations.

No Image

Paleo Park / NFO

January 28, 2021 Valeria Silva 0

In 1992, dinosaur bones emerged in Colona Bay on the coast of Bale in Istria. It is assumed that about ten species of dinosaurs inhabited this area. One of them is the brachiosaurus, almost the largest dinosaur that existed on Earth whose weight reached up to 30 tons and could reach a length of 20 to 25 meters. Due to their great discovery, Bale was included in the World List of Paleontological Sites. The Bale site, as far as is known, is the only site in the world that hides fossilized remains under the sea, and it is assumed that some are as old as 200 million years.

No Image

Parikrama House / SPASM Design Architects

January 21, 2021 Valeria Silva 0

Approached by a friend who represents a Minimal-window producer from Portugal, called PANORAMAH. We, were given the task of developing a sort of case study home, in the Murud region amidst a coconut grove. The windows being super high-tech and modern in their presence were meant to disappear against the verdant view. 

No Image

Garden House / ANX / Aaron Neubert Architects

January 2, 2021 Valeria Silva 0

Situated on a corner lot adjacent to Los Angeles’ Silver Lake Reservoir and Meadow, with views of the water, the surrounding hills, and the Griffith Park Observatory, the design balances the privacy of the family with their desire to fully integrate nature within the life of their home.

No Image

PA House / Studio Guilherme Torres

December 25, 2020 Valeria Silva 0

The project is a 600m2 house in Curitiba, the capital of the state of Paraná in southern Brazil. The project was conceived on the first visit to the site: “Two perpendicular prismatic volumes in concrete, glass and steel, in the middle of city’s Atlantic Forest reserve”, Guilherme Torres.

No Image

Lakeview Wine Co. Retail & Tasting Pavilion / Thier+Curran Architects

December 8, 2020 Valeria Silva 0

Located in the heart of Niagara wine country this project creates a high quality permanent building for the Lakeview Wine Co. (formerly Diamond Estates) retail and tasting operations. The building is placed amongst the vines to create an authentic vineyard experience for visitors. The building form is simple but powerful for impact, memorability and cost effectiveness and is derived from the design of local agricultural buildings and sheds.

No Image

Ter House / MESURA

December 7, 2020 Valeria Silva 0

Casa Ter surges from a process of truly listing to the cultural and natural environment it inhabits. The decisions behind its shape and materiality are rooted in touching as little of the natural surroundings as possible, and interpreting the local building culture of the area (the rural fields and towns of l’Empordà), using contemporary construction techniques. Following this premise, Casa Ter aims to create a personal sense of place, in close contact with all elements it’s surrounded by.