No Image

Weiss/Manfredi wraps Yale University study centre in curved glass walls

March 2, 2021 India Block 0
Glass pavilion at Yale

The Yale University Center for Innovative Thinking by architecture studio Weiss/Manfredi is an elliptical glass pavilion for student engineers on the New Haven campus. New York City-based Weiss/Manfredi designed the two-storey pavilion to stand out from the brutalist and gothic-style buildings of the historic Yale University. The pavilion was built on top of an existing laboratory in

The post Weiss/Manfredi wraps Yale University study centre in curved glass walls appeared first on Dezeen.

No Image

Snøhetta covers arched Le Monde Group Headquarters with shimmering glass tiles

December 18, 2020 Lizzie Crook 0
Le Monde Headquarters in Paris by Snøhetta

A pixelated skin made from thousands of glass tiles wraps around the sweeping headquarters for French daily newspaper Le Monde designed by Snøhetta in Paris. Set within the capital’s 13th arrondissement, the office provides newsrooms for each of the French media company Le Monde Group’s publications, under the same roof, for the first time. Its semi-transparent shell

The post Snøhetta covers arched Le Monde Group Headquarters with shimmering glass tiles appeared first on Dezeen.

No Image

World’s longest glass-bottomed bridge opens in China

September 4, 2020 Tom Ravenscroft 0
World's longest glass-bottomed bridge in Huangchuan Three Gorges Scenic Area in southern China

Chinese studio Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University has completed a 526-metre-long glass-bottomed bridge in the Huangchuan Three Gorges Scenic Area of southern China. Spanning the Lianjiang River in Guangdong Province, the structure has been officially recognised by Guinness World Records as the longest glass-bottomed bridge in the world. Built as a tourist attraction, the 526.14-metre-long suspension

The post World’s longest glass-bottomed bridge opens in China appeared first on Dezeen.

No Image

OMA designs glass volume to top Tiffany & Co’s New York flagship store

August 25, 2020 Kristine Klein 0

OMA New York has unveiled its design for a glass addition to top the historic Tiffany & Co store on Fifth Avenue in New York City. The project involves the preservation of the jewellery brand’s 80-year old flagship location, a renovation of its ground floor and the construction of a rectangular glass volume that will span

The post OMA designs glass volume to top Tiffany & Co’s New York flagship store appeared first on Dezeen.

No Image

Dal Pian inserts bright orange staircase in São Paulo office building

August 21, 2020 Kristine Klein 0
Natura Headquarters by Dal Pian Arquitetos

A bright orange staircase and patches of vegetation are visible from the outside of this São Paulo office building, which Brazilian studio Dal Pian designed for a beauty company. Natura, a cosmetic and personal care company, hosted a competition inviting firms to design its new administrative headquarters building in São Paulo. It selected Dal Pian’s

The post Dal Pian inserts bright orange staircase in São Paulo office building appeared first on Dezeen.

No Image

The Pavilion by Feldman Architecture has glass walls designed to “disappear” into California hillside

June 6, 2020 Kristine Klein 0
The Pavilion by Feldman Architecture

American firm Feldman Architecture has inserted a glass pavilion between two white stucco volumes to form this residence in San Jose, California. The Pavilion is situated on a portion of flat land that was cut into a hillside during a fire on the lot several years ago. Feldman Architecture constructed the house hoping to use

The post The Pavilion by Feldman Architecture has glass walls designed to “disappear” into California hillside appeared first on Dezeen.

No Image

The Pavilion by Feldman Architecture has glass walls designed to “disappear” into California hillside

June 6, 2020 Kristine Klein 0
The Pavilion by Feldman Architecture

American firm Feldman Architecture has inserted a glass pavilion between two white stucco volumes to form this residence in San Jose, California. The Pavilion is situated on a portion of flat land that was cut into a hillside during a fire on the lot several years ago. Feldman Architecture constructed the house hoping to use

The post The Pavilion by Feldman Architecture has glass walls designed to “disappear” into California hillside appeared first on Dezeen.

No Image

Philip Johnson’s Glass House informs pool pavilion in Canada

May 24, 2020 Kristine Klein 0
Pavilion A by Maurice Martel architecte

The modernist Ben Rose House in the film Ferris Bueller’s Day Off and Philip Johnson’s Glass House informed this pool house designed by Canadian studio Maurice Martel Architecte. Maurice Martel Architecte completed Pavilion A to accompany an existing house in Saint-Bruno-de-Montarville, an off-island suburb of Montreal. It was designed to draw on two examples of

The post Philip Johnson’s Glass House informs pool pavilion in Canada appeared first on Dezeen.

No Image

Translucent glass house built alongside historic buildings for Lasvit’s Czech Republic headquarters

May 19, 2020 Tom Ravenscroft 0
Headquarters for glass company Lasvit in Nový Bor, Czech Republic, by Ov-a Architekti Studio

Prague studio Ov-a Architekti has built a translucent house and restored a group of 19th-century timber buildings for the office of glass company Lasvit in Nový Bor, Czech Republic. The architecture studio renovated a pair of existing houses and added black and white house-shaped additions to form the glass brand’s headquarters. Lasvit wanted to continue and

The post Translucent glass house built alongside historic buildings for Lasvit’s Czech Republic headquarters appeared first on Dezeen.

No Image

BIG creates spiral museum for Audemars Piguet in the Swiss mountains

April 22, 2020 India Block 0
Musée Atelier Audemars Piguet by BIG

Musée Atelier Audemars Piguet is a spiral-shaped building rising up out of the landscape of Vallée de Joux in Switzerland designed by BIG for the watchmaker to house its collection of timepieces. The curved glass walls and the green roof of the BIG-designed pavilion sit next to the original Audemars Piguet workshop, which was set up in

The post BIG creates spiral museum for Audemars Piguet in the Swiss mountains appeared first on Dezeen.