No Image

Multi-Sport Pavilion and Classroom Complex / Alberto Campo Baeza

December 6, 2020 Daniel Tapia 0

Designed for the campus of the Francisco de Vitoria University in Pozuelo (Madrid), the building houses a sports center and classroom complex. It includes the use of sports halls, multi-purpose rooms, a gymnasium, swimming pool, physiotherapy, etc. The sports complex can also be used as a large multi-purpose area and meeting hall, facilitating a range of university activities.

No Image

The Outdoor Classroom / Studio Infinity

January 10, 2020 Daniel Tapia 0

Client Brief. The client came to us with a requirement to design a pre-primary school for about 80-100 students on a site, which was part of a commercial building abutting a large residential colony. The client (already having two operational schools) gave us a very clear brief for this new addition. She wanted a school that will stand out from the other preprimary schools in the vicinity so that the number of admissions increases. Maximum utilization of the space available across 3 floors and having a child-friendly premise was her prime requirement. 

No Image

RBANMS School Extension / Mathew and Ghosh Architects

November 23, 2019 Pilar Caballero 0

A single classroom extension to a primary school for the underprivileged of the neighbourhood of central Bangalore created an opportunity of making the room like a tree house nestled between the existing mango and jack fruit tree so that it could make a diverse space for assembly, parent teacher meetings, children’s activity and break / lunch area.

No Image

Kalì Pavilion / Irene Librando and Nadia Peruggi

April 8, 2019 Pilar Caballero 0

Kalì is a no-profit project which led to the construction of a junior high school classroom in the rural village of Okorase (Ashanti Region, Ghana). A group of 20 international volunteers worked 3 months with the local manpower to build a sustainable raw earth and wood unit, designed by Irene Librando and Nadia Peruggi. The project won the “Reinventing the African Mud House” design-build challenge by Nka foundation and was realized in between September and December 2018 with a budget of 9000 euros.

No Image

The Theatre School, DePaul University / Pelli Clarke Pelli Architects

March 15, 2019 Andreas Luco 0

The Theatre School is a gateway to DePaul University’s Lincoln Park campus. Used for both instruction and performance, the building welcomes students, faculty and staff during the day and theatergoers at night. Emphasizing openness and transparency, the building puts the excitement of a theater education on view for the neighborhood. The five-story building is a composition of rectangular forms clad in limestone, translucent glass and transparent glass. Projecting from the building at the corner is the Sondra & Denis Healy Theatre, serving as a sign for the university. The north façade softly glows at night, a beacon for the Theatre School. Similar to a scrim, the translucent glass wall can reveal the 100-seat flexible theater behind it.

No Image

Casa Scout / BAAG

March 10, 2019 Cristian Aguilar 0

Carrying out the project of a house for a group of Scouts required some previous research of the ways of living, educating, playing and organization these kind of associations have. From the beginning, the project was focused on the search of an inclusive space that would allow both group work and respect for the environment and their surroundings.

No Image

AULA K / BCQ Arquitectura

February 11, 2019 Clara Ott 0

First talks of teachers to their disciples were made under the shelter of a tree. Thus, the tree was the first school, the first classroom. The project consists of the design and construction of a prototype module for environmental education classrooms, a learning and discovery space, to be installed in different locations of the metropolitan area of Barcelona park’s network. It is proposed that it is also a habitat for some species of animals, insects, invertebrates, birds… It must be an open space to the outside; it is necessary that one could see the trees from the classroom, to perceive the light and feel the climate.